Shantykoor de Oostvaarders geeft een Voorjaarsconcert in de Schelf.
Shantykoor de Oostvaarders geeft een Voorjaarsconcert in de Schelf.

Shantykoor zoekt bassist en drummer

Algemeen

In plaats van een Nieuwjaarsconcert geeft Shantykoor de Oostvaarders een Voorjaarsconcert en wel op zaterdag 15 april in de Schelf. Het koor is op zoek naar een nieuwe basgitarist en een nieuwe drummer.

Almelo - Het uitvoeren van kerstconcerten in de maand december legt een groot beslag op de zangers, het combo en de dirigent vat het koor, zo meldt Hendry Bosch. Om erna ook nog een Nieuwjaarsconcert te geven, is gewoon niet handig. “Het geeft teveel stress en er is te weinig tijd om te oefenen’’, zegt Bosch. Vandaar de keus voor een Voorjaarsconcert. “Overigens stapt het koor niet af van de decemberreeks. Voor komende december zijn nu al vier concerten geboekt’’, aldus Bosch..

Dit jaar vind er een Voorjaarsconcert plaats en voor het eerst doen de zangers en combo van de Oostvaarders het alleen. ‘’Vorige jaren werd steeds een ander koor of groep binnengehaald om samen een spektakel neer te zetten. Dirigent Hans Visschedijk heeft een programma samengesteld waar het publiek zich over zal verbazen en waar het van kan genieten. Natuurlijk stapt het koor niet af van het zingen van shanty’s, maar voegt er een element aan toe dat men in eerste instantie niet verwacht van een shantykoor. Het in elkaar weven van verschillende liederen is een belangrijk onderdeel daarvan. De totale organisatie ligt bij de muziekcommissie onder leiding van voorzitter Gerrit Willering.’’ Visschedijk laat een term vallen als ‘husselliederen’, zo meldt Bosch.


Basgitarist en drummer
Het combo heeft versterking nodig. ‘’De basgitarist is gestopt en is een eigen band begonnen. En de drummer is op vakantie geweest in Spanje en heeft er een leuk vrouwtje ontmoet. Hij is nu een half jaar in Spanje en een half jaar hier. We hebben tijdelijk de drummer uit de begintijd terug, Ben Haassevoort, hiju blijft tot half april.’’ Sologitarist Anton Visscher is er nog wel. 

Het concert is in de kerkzaal van wijkcentrum de Schelf en de toegang is 8 euro. De aanvang is 19.00 uur en de zaal is vanaf 18.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Schelf. De kaarten geven recht op de afterparty, waarbij een loterij wordt gehouden en de band ‘Fluitje van een cent’ uit Ootmarsum optreedt. ‘’Gezelligheid troef bij dit prachtige optreden van Shantykoor de Oostvaarders’’, aldus Bosch.

Voor de vacatures in het combo kan gebeld worden met Gerrit Willering tel; 0546-872140. Bosch: “Ook wordt er nog een grote verrassing voorbereid. Het publiek zal dit zeker kunnen waarderen.’’

Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 1 uur geleden
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 19 mei, 16:45
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 mei, 10:31
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19