Jetro Willems met zijn Heracles shirt. (Foto: Heraces)
Jetro Willems met zijn Heracles shirt. (Foto: Heraces) Foto:

Twee aanwinsten voor Heracles

Algemeen

Heracles heeft twee aanwinsten binnen gehaald. De transfervrije Jetro Willems werd aangetrokken en bij Eindhoven werd Brian de Keersmaecker losgeweekt. Marco Rente vertrekt naar FC Groningen. Het nieuwe seizoen in de eredivisie wordt het laatste op kunstgras. De eerste werkzaamheden voor nieuwe trainingsvelden bij ON zijn al begonnen.

Almelo - Heracles kan in de eredivisie beschikken over een ervaren kracht als Jetro Willems. De 29-jarige linksback tekent in Almelo een eenjarig contract met een optie tot een extra seizoen. Willems komt transfervrij over van FC Groningen, waar zijn contract afliep. “Ik ben hier pas net en het bevalt me zeker’’, zegt Willems bij zijn presentatie. “Het is warm, familiair en de sfeer is goed. Toen Heracles Almelo interesse toonde, gaf me dat meteen een goed gevoel. Ik merkte dat de club mij heel graag wilde hebben en dat vond ik belangrijk in mijn keuze voor de club.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma roemt Willems voor zijn ervaring. “Met Willems trekken we een zeer gelouterde speler aan. Jetro is een 22-voudig international. Hij heeft zich bewezen op het hoogste niveau en zijn ervaring geeft onze selectie een boost richting het nieuwe seizoen in de eredivisie.”

Willems doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, alvorens hij naar PSV vertrok. In Eindhoven werd hij tweemaal landskampioen, won hij één keer de KNVB Beker en kroonde hij zich twee keer tot winnaar van de Johan Cruijff Schaal. In de zomer van 2017 vertrok Willems naar Eintracht Frankfurt, waar hij de DFB-Pokal won. Na zijn periodes bij Newcastle United en Greuther Fürth kwam hij bij FC Groningen terecht. In Almelo gaat Willemsspelen met rugnummer 5. 

Brian de Keersmaecker komt over van FC Eindhoven. De 23-jarige middenvelder tekent in Almelo een contract tot medio 2027. “Mijn eerste indruk van de club is erg goed. Iedereen is vriendelijk en het wow-effect van het stadion is groot. Ik verheug me erop om hier te spelen”, zegt De Keersmaecker bij zijn presentatie. “Heracles Almelo volgt me al langer en dat geeft een goed gevoel. Het is een grote club die nu weer gepromoveerd is naar de eredivisie, het niveau waar Heracles Almelo thuishoort. Ik denk dat dit een goede volgende stap is in mijn carrière en ik kijk ernaar uit om hier te spelen.”

Nico-Jan Hoogma is content met het aantrekken van De Keersmaecker: “Brian is een middenvelder die onze scouting al een langere tijd intensief volgt en we wilden hem heel graag hebben. We zijn blij dat we hem nu voor vier jaar hebben vastgelegd.”

De Keersmaecker staat bekend als ‘balafpakker’ en speelde in de jeugdopleidingen van Club Brugge en Beerschot V.A. Bij lBeerschot maakte hij in 2019 zijn profdebuut. Nadat De Keersmaecker met Beerschot promoveerde naar het hoogste niveau in België verruilde hij zijn vaderland voor een avontuur in Nederland. In 2020 tekende hij een contract bij FC Eindhoven waar hij in totaal drie seizoenen verbleef. In Brabant kwam de middenvelder tot 99 wedstrijden. 

Vanaf het seizoen 2024-2025 speelt Heracles op een natuurgrasveld. Naast een verbouwing in het stadion betekent het ook een verbouwing buiten het stadion. De club wil graag een tweetal nieuwe trainingsvelden en een ‘performance-strook’ aanleggen naast het stadion. Het bestaande grasveld van ON is al ontmanteld. Al het leidingwerk is aangelegd: drainage, beregening en veldverwarming. Het inzaaien van het grasveld vindt begin juli plaats. Voor die tijd worden de lichtmasten van het trainingsveld al geplaatst. De volgende stappen richting het einde van deze zomer zijn gericht op de bestrating.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 3 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 9 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 10 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31