Antonio Satriano in een eerdere oefenwedstrijd. Hij is aan zijn tweede seizoen begonnen bij Heracles. (Foto by NESimages/Marcel ter Bals)
Antonio Satriano in een eerdere oefenwedstrijd. Hij is aan zijn tweede seizoen begonnen bij Heracles. (Foto by NESimages/Marcel ter Bals) Foto: NESimages/Marcel ter Bals

Nederlaag voor de competitiestart

Algemeen

De oefenwedstrijden zitten erop. Vanaf nu gaat het om het echie. De competitie gaat beginnen. Heracles Almelo verloor de laatste oefenwedstrijd met 3-1 van FC Volendam.

ALMELO - FC Volendam was de laatste sparringpartner voor de ploeg van trainer John Lammers in de aanloop naar de competitiestart. Nu moet blijken hoe Heracles Almelo er daadwerkelijk voorstaat. Zoals bekend is Ajax de eerste tegenstander in de Eredivisie. Het duel is zaterdag in Amsterdam. Zaterdag 12 augustus om 20 uur is de aftrap in de Johan Cruijff Arena. Het laatste oefenduel was zaterdagmiddag op Erve Asito. Heracles Almelo kon het thuispubliek niet op een overwinning trakteren. De bezoekers wonnen met 3-1. FC Volendam begint aan het tweede seizoen in de Eredivisie. De ploeg uit Noord-Holland promoveerde een jaar geleden van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. Zij wisten klassebehoud af te dwingen in het eerste jaar na de promotie. Voor FC Volendam scoorden zaterdag Robert Mühren, Carel Eiting en Imran Nazih. Het Almelose doelpunt werd gemaakt door Jizz Hornkamp. De thuisploeg begon sterk. Het team van Lammers had de regie in de beginfase. Al snel ontstond de eerste kans. Mario Engels miste de mogelijkheid na vier minuten om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Niet veel later was er nog een schot van Brian de Keersmaecker. Maar zijn poging resulteerde evenmin in een treffer. Heracles Almelo bleef dreigend, maar scoorde niet. De bezoekers daarentegen waren slagvaardiger. Robert Mühren scoorde in de 26ste minuut. Niet veel later werd de Volendamse voorsprong verdubbeld. Carel Eiting zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Hij mikte raak met het hoofd. De thuisploeg kon nog voor de rust iets terugdoen. Jizz Hornkamp maakte in de 41ste minuut 1-2. Dat was de ruststand. Vlak na de pauze zette Imran Nazih Volendam op een 3-1 voorsprong. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar er werd niet meer gescoord. Mario Engels was vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog dichtbij 2-3. Hij miste en de nederlaag werd onafwendbaar. 

Heracles Almelo speelde in de volgende opstelling: Michael Brouwer, Jannes Wieckhoff, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma (60.Sem Scheperman), Jetro Willems, Brian de Keersmaecker, Anas Ouahim, Mario Engels, Bryan Limbombe, Jizz Hornkamp en Emil Hansson.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 5 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 11 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 12 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31