Anas Ouahim heeft gescoord, zijn medespelers zijn blij. (Foto: NESimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

De eerste driepunter is binnen!

Algemeen

Heracles Almelo heeft zich prima hersteld van de 4-1 nederlaag bij Ajax tijdens de opening van het seizoen. Op de vrijdagavond pakte de ploeg van trainer John Lammers in de eerste thuiswedstrijd tegen NEC direct een overwinning: 2-1. Emil Hansson en Anas Ouahim maakten de doelpunten in Erve Asito voor 12.080 toeschouwers.

Almelo - De elf die tegen NEC in de basis stonden waren bijna dezelfde elf als een week eerder in Amsterdam. Alleen Jizz Hornkamp ontbrak vanwege een blessure. In zijn plaats speelde Thomas Bruns die tegen Ajax ook al de invaller was voor Hornkamp.

Heracles nam het initiatief, maar de tegenstander uit Nijmegen die in de eerste wedstrijd thuis met 3-4 had verloren van Excelsior, vond dat helemaal niet zo erg en leunde comfortabel achterover. loerend op een omschakelmoment of een counter. Vanaf rechts zorgden Navajo Bakboord en Abes Nankishi nog wel voor enige dreiging, maar echt gevaarlijk werden de Almeloërs nauwelijks. Bij de eerste echte tegenstoot van NEC was het direct raak. Koki Ogawa schoot de bal binnen na een interceptie van Dirk Proper. Heracles trachtte het tij te keren, maar met de inzetten van Hansson, Ouahim, Sven Sonnenberg en Jetro Willems lukte dat niet.

In de tweede helft, met Stijn Bultman als vervanger van Sonnenberg, was NEC dicht bij de 0-2, maar keeper Michael Brouwer redde goed op een schot van Sontje Hansen. Even later wisselde Lammers en kwamen er met Antonio Satriano en Bryan Limbombe twee verse krachten in. Bruns en Nankishi gingen naar de kant. Het resultaat kwam al snel. Bakboord slingerde de bal in de 61e minuut voor en die viel voor de voeten van Emil Hansson en na een kap schoof de linksbuiten droogjes binnen.

De winnende goal viel in de 74ste minuut. Een uithaal van Ouahim verraste doelman Jasper Cillissen, 2-1. In de slotfase ging NEC op jacht naar de gelijkmaker, maar Brouwer hield zijn doel schoon, onder meer door een schot van Lars Olden Larsen uit de kruising te tikken. Limbombe en Engels kregen ook nog kansen.

Heacles Almelo staat na 2 wedstrijden op 3 punten en op de ranglijst in de eredivisie betekent dat de 11e plaats. Komend weekend speelt Heracles niet. Op zaterdag 2 september speelt Heracles opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is Excelsior de tegenstander, de huidige nummer 6 met 4 punten. Op zaterdag 16 september speelt Heracles thuis tegen het nu nog puntloze FC Utrecht. Daarna volgen uitwedstrijden tegen Volendam en AZ.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)