Keeperstrainer Brian van Loo blijft langer bij Heracles Almelo. (Foto: Heracles Almelo/Jordi Lammerink)
Keeperstrainer Brian van Loo blijft langer bij Heracles Almelo. (Foto: Heracles Almelo/Jordi Lammerink)

Heracles tankt vertrouwen bij Vitesse

Algemeen

Heracles Almelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van trainer John Lammers tankte vrijdag het nodige vertrouwen door op Papendal in een oefenwedstrijd van Vitesse te winnen met 0-2. Keeperstrainer Brian van Loo verlengde zijn contract bij Heracles tot de zomer van 2028.

Almelo - Excelsior, zaterdag de tegenstander van Heracles in Erve Asito, is nog ongeslagen in de eredivisie. De club van trainer Marinus Dijkhuizen won bij NEC en speelde gelijk tegen Ajax en Fortuna. Heracles zegevierde vrijdag in de oefenwedstrijd bij Vitesse. Antonio Satriano scoorde de 0-1 op aangeven van Emil Hansson en Justin Hoogma maakte de 0-2. “De eerste twintig minuten hadden we wat moeite, maar daarna werden we beter aan de bal en creëerden we ook kansen’’, zegt Hansson op de site van zijn club. “In de tweede helft vond ik dat wij veel beter waren. we stonden verdedigend goed compact. Het is ook een kracht van ons dat we goed kunnen verdedigen. We hebben het gedaan tegen Vitesse. Dat geeft vertrouwen’’, aldus Hansson.

Keeperstrainer Brian van Loo verlengde zijn contract tot medio 2028, vier jaar erbij. Technisch directeur Nico Jan Hoogma is blij met de verlenging. “Brian bezit als keeperstrainer enorme kwaliteiten en levert fantastisch werk. Daarnaast is hij ook echt iemand van de club, gezien zijn staat van dienst. We zijn zeer blij dat we vier jaar hebben kunnen toevoegen aan het contract.” Van Loo was twee periodes doelman bij Heracles Almelo. In 1999 debuteerde hij op 24-jarige leeftijd bij Heracles. In 2006 vertrok hij naar FC Groningen om vervolgens in 2012 weer terug te keren in Almelo waar hij zijn actieve carrière afsloot. In 2014 werd hij keeperstrainer bij Heracles. Van Loo: “Hartstikke fijn dat de club tevreden is over mijn werk en mijn ontwikkeling. Ik heb in al die jaren meerdere opleidingen en cursussen gevolgd en ik geloof dat je je op iedere leeftijd kunt ontwikkelen. Dat kan ik hier uitstekend en dat probeer ik ook bij iedere individuele keeper voor elkaar te krijgen.”

Samuel Armenteros (33) heeft een contract getekend bij Al Kholood in Saudi-Arabië. “Ik kwam hier binnen als een net 19-jarige jongen en sinds de eerste week voelde ik me al op mijn plek. Ik ben jullie heel erg dankbaar voor alles wat jullie voor mij hebben betekend”, aldus Armenteros in een open brief aan de fans. “Mijn hart is en zal altijd zwart-wit zijn.” TD Nico Jan Hoogma: “Samuel is een naast een goede voetballer een fantastisch persoon. Hij heeft veel voor de club betekend.’’

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 10 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 15 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 16 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31