Zondag is er weer een Open Ateliers Herengracht
Zondag is er weer een Open Ateliers Herengracht Foto:

Gevarieerd kunstaanbod Open ateliers Herengracht

Algemeen

Zondag 29 oktober is er weer een Open Ateliers Herengracht. Van 14.00 tot 17.00 uur kan er genoten worden van een gevarieerd kunstaanbod.

Almelo - Op de laatste zondagmiddag van de maand zijn de ateliers aan de Herengracht weer geopend voor het publiek. “Iedereen is welkom, je kunt gewoon naar binnen lopen. De kunstenaars vertellen je graag meer over hun werk, gebruikte technieken en inspiratiebronnen’’, zo meldt Frieda Waanders, die sculpturen in natuursteen en brons laat zien. Haar gastexposant is Inge Witvers. Zij staat deze middag de bezoekers graag te woord en toont enthousiast haar bijzondere textielkunst. “Textiel is de rode draad in mijn leven’’, aldus Inge.

Rob Koenders heeft de afgelopen maanden doorgewerkt aan grote zwartwit-tekeningen met als werktitel ‘Dwalen door het bos’, een serie van 30 tekeningen met afmetingen van 70 cm x 70 cm. Ook is zijn Koenders Kunst Kalender 2024 er weer en klaar voor verkoop.

Marthijn de Rooy schildert vooral portretten. Op doek en op papier zoekt hij voortdurend naar nieuwe mogelijkheden. Hij experimenteert met variaties in verfdiktes, vorm en transparantie. Daardoor krijgen zijn schilderijen een dynamische, levendige uitstraling.

Elsa Snijder zoekt in haar werk naar vernieuwing. Zij gebruikt daarbij graag het toevals-element. Bij het fotograferen van haar ‘Reborn Beauty’s’, kleine stillevens, combineert ze uiteenlopende materialen. In haar fantasierijke schilderijen hanteert Elsa een spontane verfstreek en heldere kleuren.

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 5 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30