Fabian de Keijzer in actie tegen NEC. (Foto: Nesimages/Michael Bulder)
Fabian de Keijzer in actie tegen NEC. (Foto: Nesimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles moet vrije val zien te stoppen

Algemeen

Heracles hervat de competitie zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen een ploeg in vorm, Almere City FC. De Almeloërs moeten de vrije val naar beneden zien om te buigen. De 0-0 in de oefenwedstrijd tegen NEC moet vertrouwen geven.

Almelo - Heracles maakte als promovendus een prima seizoenstart door en pakte in de eerste 7 wedstrijden 11 punten. De ploeg van trainer John Lammers bevond zich steevast in het linker rijtje. Maar in de laatste 5 wedstrijden pakte Heracles maar 1 punt en dat ook nog eens met een karrenvracht aan tegendoelpunten met als gevolg plek 13 op de ranglijst. Bij Almere, ook een promovendus, gaat het precies andersom. Almere pakte in de eerste 6 wedstrijden slechts 1 punt, maar peurde uit de laatste 6 wedstrijden 12 punten. De ploeg van trainer Alex Pastoor is al 6 wedstrijden ongeslagen. Van Utrecht (0-2), RKC (1-0) en Sparta (1-2) werd gewonnen en tegen NEC (0-0 in Nijmegen), Go Ahead (0-0 in Almere) en Ajax (2-2 in Almere) werd gelijkgespeeld.
Heracles kreeg in de laatste 5 competitiewedstrijden liefst 19 goals om de oren. Daarom was de 0-0 in de oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen NEC niet zo verkeerd. NEC scoorde voor de interlandbreak nog driemaal in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Heracles deed het zonder Stijn Bultman die bij Oranje Onder 19 bivakkeerde. Navajo Bakboord zat vanwege een blessure niet bij de selectie. Nikolai Laursen, Jizz Hornkamp en Diego van Oorschot zijn al langer uit de roulatie. Bij Heracles keepte Michael Brouwer de eerste helft en Fabian de Keijzer de tweede helft. Beide doelmannen hielden dus de nul.

In het begin was het balbezit grotendeels voor Heracles. Anas Ouahim haalde uit voor een treffer, maar die bleef uit. Mohamed Sankoh kreeg een kans maar kopte niet zuiver genoeg. NEC was gevaarlijk via Koki Ogawa, maar Sven Sonnenberg bracht redding. In de tweede helft had Heracles opnieuw de regie en waren er kansen voor Sankoh, Jetro Willems en Mario Engels, maar een goal viel er niet. Aan de andere kant redde De Keijzer op een inzet van Lars Olden Larsen.

.

Heracles Almelo hervat de Eredivisie na de interlandperiode uit in Almere. De wedstrijd tegen Almere City FC in het Yanmar Stadion begint zondag om 12.15 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 2 december om 21.00 uur, in Erve Asito tegen Sparta. Vitesse uit (10 december) en Feyenoord thuis (17 december) zijn de andere wedstrijden dit jaar. In januari staan er wedstrijden tegen RKC (uit, 12 januari), Volendam (thuis, 20 januari) en Ajax (thuis, 27 januari) op het programma.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)