Amy de Pagter met Rups
Amy de Pagter met Rups

Knuffelspreekuur ZGT

Algemeen

ALMELO -Tijdens de week van zorg en welzijn heeft ZGT op woensdag 14 maart een tijdelijke polikliniek voor zieke knuffelberen ingericht in de Twentezaal van ZGT, locatie Almelo. De polikliniek was geopend van 9.00 tot 12.30 uur. Kinderen uit groep 1 en 2 van basisscholen uit Almelo en omgeving mochten op deze dag hun ‘zieke’ knuffelbeer meenemen naar het spreekuur in het ziekenhuis.

Coassistenten, medische studenten in opleiding tot arts, onderzochten de ‘zieke’ knuffelberen. Zo nodig werd een spuitje gegeven, een verbandje aangelegd, een been of arm gespalkt of een wond gehecht. De coassistenten/dokters gaven de kinderen uitgebreid uitleg wat er met hun knuffelbeer aan de hand is. Doel van het project is tweeledig. Toekomstige artsen kunnen ervaringen opdoen in de communicatie en omgang met kinderen. Tegelijkertijd worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het ziekenhuis. De basisscholen hebben enkele weken geleden een uitnodiging ontvangen om met kinderen uit de groep 1 en 2 naar het spreekuur te komen. Een groot aantal basisscholen heeft positief gereageerd op de uitnodiging. Het spreekuur was volledig volgeboekt.

Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 tot en met 17 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Ook ZGT organiseert tijdens deze week de open dag op zaterdag 17 maart tussen 10.00 en 14.00 uur in beide ziekenhuislocaties.

Repareren in Repair Café Windmolenbroek.
Rollator en meer spullen gerepareerd in Noaberhoes 11 uur geleden
Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 7 mei, 14:02
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 7 mei, 11:53
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 7 mei, 08:00
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 7 mei, 08:00
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05