Mantelzorg Almelo slaat de Dag van de Mantelzorg niet over. (Foto: Herman Wanschers)
Mantelzorg Almelo slaat de Dag van de Mantelzorg niet over. (Foto: Herman Wanschers) Foto: Herman Wanschers

Waardering voor de mantelzorgers!

Algemeen

Zelfs in coronatijd wordt de Dag van de Mantelzorg in Almelo niet overgeslagen. “Een feestelijke bijeenkomst zit er niet in, maar op dinsdag 10 november en de dagen daarna rukken wethouder Eugene van Mierlo en een heel leger vrijwilligers uit om zo’n 500 mantelzorgers in Almelo thuis te verrassen’’, meldt Hanny ter Doest namens Mantelzorg Almelo. “Als dank en waardering voor hun niet aflatende inzet en zorg voor een naaste krijgen ze een tas vol cadeautjes.’’

Almelo - Op de Dag van de Mantelzorg brengt Mantelzorg Almelo alle mantelzorgers bij elkaar voor een leuke, ontspannende bijeenkomst. De eerste was in de bibliotheek, compleet met een lachcursus, band en lekkere hapjes en drankjes. De tweede was vorig jaar in het Theaterhotel Almelo, waar bijna 200 mantelzorgers werden verwend met een geweldige high tea.

Mantelzorg Almelo anticipeerde al in het voorjaar op de kans dat een gezellige bijeenkomst in het Theaterhotel niet zou zijn toegestaan. Er werd een alternatief bedacht. De gemeente ondersteunde de plannen. Gerda Wessels: “Niets doen was voor ons en de gemeente geen optie. Mantelzorgers verdienen juist nu aandacht en waardering vanwege de extra zorg in het afgelopen jaar.”

De uitkomst van de beraadslagingen over een goed alternatief was een tas vol cadeautjes. Daarvoor klopte Wiebe Blaauw bij tal van ondernemers in de binnenstad aan en maakte Niels Mulder zijn collega horecaondernemers warm, zo meldt Hanny ter Doest. “In de tas zitten behalve leuke en lekkere hebbedingetjes, vijf vouchers van 5 euro die te besteden zijn bij tien horecaondernemingen in Almelo, variërend van cafés en restaurants tot ijssalons en automatieken. Daarnaast zitten er twee vouchers van 12,50 euro in, die mantelzorgers kunnen besteden bij een flink aantal winkels in de Almelose binnenstad, waaronder een dames- en herenmodezaak, juwelier, kapper, schoenenwinkel, beddenspeciaalzaak, lingeriewinkel, opticien, bloemenzaak en een cadeaushop.’’

De tasjes worden bezorgd door de consulenten en vrijwilligers van Mantelzorg Almelo.

De consulenten van Mantelzorg hadden ‘t liefst alle vijfhonderd tassen persoonlijk overhandigd. ‘Dat is alleen niet te doen’, zegt het Gerda Wessels. Onder de bezorgers is er overigens een opvallende vrijwilliger: wethouder Eugene van Mierlo. Hij bezorgt op vrijdag de 13e ook tasjes bij de mantelzorgers, om hen een hart onder de riem te steken en z’n waardering kenbaar te maken.

Mantelzorg Almelo biedt het hele jaar door tal van ondersteunende en educatieve activiteiten voor mensen die zich bekommeren om een zieke of gehandicapte partner, kind, buur of vriend. Dat gebeurt onder meer in de vorm van een vrijwilliger die hand- en spandiensten verricht (zodat de mantelzorger even de handen vrij heeft), gespreks- en themabijeenkomsten, het mantelzorgcafé, cursussen en begeleid vervoer.
Vrijwilligers van De Klup helpen mee met de bezorging van de tasjes.

Het hele jaar door activiteiten

‘Mantelzorgers verdienen juist nu aandacht
en waardering’

door de redactie

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 18 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 23 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud gisteren
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31