De Presentatie was te zien in de bieb.
De Presentatie was te zien in de bieb. Foto:

Expositie Floortje van Loon en Dennis Zanoni in bibliotheek

Algemeen

Wethouder Monique van Saane-Altena heeft onlangs de expositie ‘De presentatie’ van Floortje van Loon en Dennis Zanoni in de bibliotheek van Almelo geopend en gebruikte ‘mooie woorden’. 

Almelo - De wethouder was niet alleen onder de indruk van de tentoongestelde kunst van beide kunstenaars, ook van de weg die beiden hebben afgelegd om hier te komen.
Het kunstenaarsduo groeide op aan het andere eind van de wereld: hij in Curaçao en zij in Zuid Afrika. “Hoe mooi dat niet alleen talent voor kunst, maar ook hun liefde hier in Almelo tot bloei is gekomen.”

Bij Dennis stroomde er al van jongs af aan kunstenaarsbloed door zijn aderen. Zijn eerste schilderij maakte hij al op zijn zesde jaar. Hij zette zijn gedachten om in kunstvoorwerpen, hij tekende, schilderde en schreef (en combineerde beide disciplines) en stelde intrigerende objecten van eenvoudige constructie samen. Aanvankelijk scoorde hij vooral met veelkleurige schilderingen en tekeningen. Hij sloeg een nieuwe weg in om nog complexer werk te leveren dat nog eigenzinniger was. Hij kwam daarmee in het vizier van de Art Brut Biënnale. Hij exposeerde tijdens alle vier edities en werd lid van de denktank van de Biënnale en laat zich nog altijd inspireren door gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Fotocollages

Floortje van Loon heeft haar toegepaste techniek helemaal zelf eigen gemaakt. Het gezamenlijke huishouden was en is een inspirerende omgeving die haar ertoe bracht actief op zoek te gaan naar manieren waarop zij zich wel creatief kon uiten. En die vond ze. Op internet vond ze digitale fotocollages, waar ze erg enthousiast van werd. Dat wilde zij ook gaan maken. Ze maakte met eindeloos veel geduld de techniek haar eigen en het resultaat zijn prachtige beelden die een dromerige en sprookjesachtige sfeer uitstralen. “Kunst brengt mensen in verbinding met elkaar. Dat staat hoog in de ambities van waar wij als college voor willen staan en waar we ons aan verbonden hebben. Het bevordert de onderlinge verbinding tussen de inwoners van onze stad. Kunst speelt een belangrijke rol in het aantrekkelijk maken van de Almelose (binnen)stad. Een podium en een publieksruimte tegelijkertijd. Hoe mooi ook dat het op deze plek mogelijk is in de bibliotheek van Almelo, die veel meer is dan alleen de plek waar je je boeken gaat lenen. Maar om die reden wel een plek is waar veel mensen binnenlopen’’, aldus de wethouder.
De expositie liep tot en met afgelopen zaterdag.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 16 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 22 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 22 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31