Mohamed Sankoh in duel met Serano Seymor van Excelsior. (Foto: Nesimages/Michael Bulder) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles pakt opnieuw de volle buit

Algemeen

Heracles Almelo staat na drie wedstrijden in de eredivisie op 6 punten. De ploeg van trainer John Lammers won ook de tweede thuiswedstrijd. Het nog ongeslagen Excelsior werd zaterdag met 3-1 geklopt. Heracles staat in het linker rijtje.

Almelo - Trainer Lammers stuurde een aanvallend elftal de wei in met Mario Engels, Antonio Satriano, Bryan Limbombe en Emil Hansson voorop. Heracles nam wel het initiatief, maar Excelsior scoorde. Spits Nikolas Agrafiotis kopte knap raak na een corner van rechts. Het werd zelfs bijna 0-2 maar de inzet van Lazaros Lamprou ging voorlangs. In de slotfase van de eerste helft werd Heracles gevaarlijk via Satriano en Hansson maar de gelijkmaker leverde het niet op. Na rust was de eerste kans voor Anas Ouahim, maar zijn schot trof geen doel. In de 54e minuut viel de 1-1 wel, De actie was van Hansson en de rake kopbal (uit stand) van Limbombe. Na de rode kaart voor Lamprou (tweemaal geel) sloeg Heracles snel toe. in de 59ste minuut kopte Justin Hoogma binnen uit een voorzet van Hansson. Daarna was het tijd voor het debuut voor Mohamed Sankoh. Ook Thomas Bruns, Sem Scheperman en Abed Nankishi vielen in. Excelsior bleef zoeken naar mogelijkheden, maar de goal viel aan de andere kant. Een gevoelvol steekpassje van Brian de Keersmaecker stelde Sankoh in staat de bal over keeper Stijn van Gassel te stiften, 3-1. Zo werd het een prima debuut voor Sankoh (19) die tot aan het einde van het seizoen wordt gehuurd van VfB Stuttgart. “Het is snel gegaan, maar ik ben blij dat ik hier nu ben. Ik wil mezelf ontwikkelen en ik denk dat dit hier goed kan”, zei Sankoh bij zijn presentatie. “Heracles Almelo is een mooie club met een groot stadion en ik kan niet wachten om voor deze club te spelen.” Technisch directeur Nico Jan Hoogma: “Na de diagnose van de blessure van Jizz Hornkamp moesten we snel schakelen en dat is gelukt. Met Mohamed Sankoh huren we een talentvolle speler met Eredivisie-wedstrijden in de benen die ons meer opties geeft in de voorhoede.’’
Vorig seizoen speelde Sankoh op huurbasis voor Vitesse. Hij komt uit de jeugd van Sparta.

Heracles gaat de interlandbreak in als de nummer 7 van de eredivisie. AZ, PSV en FC Twente vormen de top drie met 9 punten uit 3 wedstrijden. Feyenoord en Sparta zijn respectievelijk vierde en vijfde met 8 punten uit 4 wedstrijden. Go Ahead en Heracles volgen op de plekken 6 en 7 met 6 punten uit 3 wedstrijden. Heerenveen, Fortuna en PEC staan op 6 punten uit 4 wedstrijden. Ajax is elfde met 5 punten uit 3 wedstrijden. Op 16 september krijgt Heracles Utrecht (nul punten) op bezoek.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)