Ruben Roosken in duel met Isaac Babadi van PSV in Marbella. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ruben Roosken in duel met Isaac Babadi van PSV in Marbella. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles krijgt weer kleur in Marbella

Algemeen

Vrijdag gaat het om het echie in de eredivisie met een uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC, maar op het eind van het trainingskamp in het Spaanse Marbella slaagde Heracles Almelo er zondag in een oefenwedstrijd tegen PSV in gelijk te spelen, 1-1. De doelpuntenmaker? Jizz Hornkamp.

Almelo -  Heracles heeft een nieuwe trainer, Erwin van de Looi, en die kon vrijuit aan de slag op het trainingskamp in Marbella. Niet met de kont in de zestien, maar wel minder goals tegen krijgen, luidt zijn credo. In de oefenwedstrijd tegen PSV lukte dat aardig. De onbetwiste koploper in de eredivisie scoorde maar één keer een geldig doelpunt op het La Quinta Football Center in Marbella. Onder de Spaanse zon lukte het Heracles om gevaarlijk te worden via Bryan Limbombe, maar hij wist PSV-doelman Joël Drommel niet te passeren. De goal viel aan de andere kant, met Tygo Land  als aangever en Yorbe Vertessen als afmaker. Na een uur spelen wisselde Van de Looi zeven spelers. Zowel Nikolai Laursen en Jizz Hornkamp betraden voor het eerst sinds hun blessures het veld. Nog geen drie minuten na hun entree liet Hornkamp meteen zijn waarde zien met de 1-1 uit een lage voorzet van Ruben Roosken. Laursen moest niet lang na de gelijkmaker met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Lasse Wehmeyer. In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele kansen, zonder te scoren.

Brian de Keersmaecker vertelde voor de camera de nieuwe tactiek van Heracles: 3-5-2. “De backs hoger, met twee controlerende middenvelders en twee tienen. Daar is hard op gehamerd. We hebben heel hard gewerkt en ik denk dat is uitgekomen wat we de hele week hebben besproken. Ik denk dat we progressie hebben gemaakt. Ik moet nu meer vanuit de zone spelen en minder vanuit de man. Ik denk dat we de eerste helft één kans hebben weggegeven. Dat was wel gelijk een doelpunt, dus dat moet beter. Maar over de hele wedstrijd hebben we weinig weggegeven. Dat is positief. In de eindfase moeten we nog wat scherper zijn’’, aldus De Keersmaecker op de site van zijn club. 

Emil Hansson en Mohamed Sankoh voeren de topscorerslijst aan bij Heracles met 4 goals. Mario Engels en Abed Nankishi staan op 3 doelpunten en Anas Ouahim op 2 treffers. Brian de Keersmaecker, Justin Hoogma, Sven Sonnenberg en Bryan Limbombe scoorden 1 goal. Bij de assists gaan vijf spelers aan kop met 2 assists: De Keersmaecker, Hansson, Engels, Hoogma en Thomas Bruns. Vijf spelers hebben 1 assist: Ruben Roosken, Navajo Bakboord, Ouahim, Stijn Bultman en Nankishi.

Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 19 uur geleden
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 21 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad gisteren
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies gisteren
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 6 mei, 07:42